www.areko.sk / Robotika a priemyselná automatizácia / Prípadová štúdia ABB prichádza na trh s novými kolaboratívnymi robotmi GoFa a SWIFTI

ABB prichádza na trh s novými kolaboratívnymi robotmi GoFa a SWIFTI

10.03.2021

ABB rozširuje svoje portfólio kolaboratívnych robotov (cobotov) o novú rodinu GoFa™ a SWIFTI™. Vďaka vyššej nosnosti a rýchlosti dopĺňajú tieto coboty svojich starších „súrodencov“ – jednoramenného a dvojramenného robota YuMi® a spoločne vytvárajú potenciál pokrytia potrieb trhu nielen v bežne robotizovaných priemyselných odvetviach ale napríklad aj v oblasti zdravotnej starostlivosti, logistiky, spotrebného tovaru, elektroniky, potravinárstve a mnohých ďalších.

 

 

Vyberáme z ABB stránok:

Kolaboratívne roboty

posúvajú priemyselnú výrobu na vyššiu úroveň - sú schopné nielen pracovať vedľa ľudí, ale dokonca aj priamo spolupracovať s ľuďmi na spoločnom zadaní a zabezpečiť absolútnu bezpečnosť, potrebnú flexibilitu a produktivitu. ABB ako priekopník v oblasti robotiky a automatizácie ponúka najširšie portfólio na trhu.

Časy, kedy sa výroba musela zastaviť zakaždým, keď sa človek priblížil k robotu, sú definitívne preč. Dnes spolupráca ľudí a robotov nemusí poznať žiadne hranice. Kolaboratívna robotizácia umožňuje firmám rýchlo a efektívne prispôsobovať svoju výrobu meniacim sa požiadavkám na trhu.

Unikátne portfólio kolaboratívnych robotov

Naše kolaboratívne roboty prinášajú vďaka najvyšším štandardom bezpečnosti úzku spoluprácu s ľuďmi. Sú určené predovšetkým pre aplikácie typu manipulácia s malými súčiastkami alebo inšpekčné úlohy. Tým ale ich možnosti zďaleka nekončia: softvér SafeMove od ABB dokáže premeniť akýkoľvek k internetu pripojený priemyselný robot s vyššou nosnosťou a rýchlosťou na kolaboratívny robot.

Kolaboratívny robot do malých, stredných aj veľkých podnikov

Na kolaboratívnych robotoch je najlepšie to, že si ich malé, stredné aj veľké podniky môžu vďaka nástrojom a softvérovým službám ABB veľmi jednoducho inštalovať, naprogramovať a sprevádzkovať.

späť